TOJAPAK KY JA MUTOH VALUEJET 1627MH

PIENTEN PAKKAUSSARJOJEN SUURI PAKKAUSVALMISTAJA TARJOAA ENTISTÄ  JOUSTAVAMPIA RATKAISUJA

– Asiakkaiden lisääntyvä tarve saada räätälöityjä ja erottuvia pakkausratkaisuja edellyttää pakkausten valmistajalta entistä enemmän joustavuutta. Tämä  joustavuus ja ketteryys vaatii sen, että pakkausvalmistaja pystyy kustannustehokkaasti valmistamaan pienempiä sarjoja. Palvellakseen asiakkaitaan paremmin, Tojapak Ky tarttui tähän haasteeseen ja alkoi kartoittaa mahdollisia vaihtoehtoja oman ydinliiketoimintansa kehittämiseksi. Parhaaksi ratkaisuksi valikoitui Mutoh ValueJet 1627MH tulostin, jonka avulla Tojapak pystyy nyt tarjoamaan asiakkailleen pienempiä laadukkaita vedossarjoja.

KUSTANNUSTEHOKAS RATKAISU ANTAA TILAA INNOVAATIOILLE

Uudet huippuideat jäävät monesti työpöydälle tai suunnittelijoiden tietokoneille, kun uusia pakkausinnovaatioita ei pystytä kustannussyistä painamaan tai mallikappaleita edes testaamaan. Isojen painokoneiden ja tulostinlaitteiden vaatimat sarjat ovat usein niin isoja, ettei isonkaan yrityksen kannata testata niillä kaikkia ideoitaan.

Jokaisen pienenkin yrityksen ainutlaatuinen tuote tarvitsee arvoisensa pakkauksen. Tojapak valmistaa omalla tehtaallaan pahvista erilaisia kuljetuspakkauksia, tuotepakkauksia, lahja- ja pahvilaatikoita, voimapahvilaatikoita, arkistointilaatikoita sekä pakkaustarvikkeita. Oma maahantuonti raaka-aineiden ja pakkausten osalta sekä pienempiäkin vedossarjoa mahdollistavat uudet tulostinlaitteet pitävät kustannukset kurissa.

”Kun suuret aaltopahvin valmistajat haluavat nostaa sinulle hattuaan vasta satojen tuhansien pahvilaatikoiden tarjouspyynnöissä, me olemme valmiit neuvottelemaan jo muutamien satojen pakkauksien valmistamisesta. Nyt, kun meillä on uusi Mutohin tulostin, jolla saamme pienistäkin sarjoista entistä näyttävämpiä ja räätälöidympiä, pystymme palvelemaan nykyisiä ja uusia asiakkaitamme entistä joustavammin”, sanoo Tojapakin toimitusjohtaja Tommi Oja.

Tojapak tulostaa pakkauksia Mutoh ValueJet 1627MH -tulostimella Valmis tulostettu ja koottu Tojapak-pahvipakkaus

LAADUKKAALLA MUSTEELLA KESTÄVÄMPIÄ VÄREJÄ

Pakkauksen ulkonäkö on monesti suurimpia ostopäätökseen vaikuttavia tekijöitä. Ei siis ole vähäpätöinen asia minkälainen tulostuspinta pakkaukseen saadaan aikaan. Tojapak on hyödyntänyt tätä ajatusta jo pitkään ja sen kilpailuetuna ovatkin olleet näyttävät pakkaukset.

Näyttävän ja kestävän tulostusjäljen aikaansaamiseksi käytettävän musteen tulee olla laadukas. ValueJet 1627MH:ssa käytetään Mutohin hartsipohjaisia CMYK-värisiä ja valkoisia MP-31-musteita. MP-musteet (multi purpose) ovat todella monikäyttöisiä ja säilyttävät tulostuspinnan luontaisen tuntuman ja ulkonäön mattana tai kiiltävänä. Tulostettuja pintoja voi venyttää ja kutistaa laadun kärsimättä.

MP 31 -musteen tarttuvuus ja värin kirkkausominaisuudet tekevät tulostetuista kuvista kestäviä ja ne näyttävät hyviltä vielä vuosia niiden painamisen jälkeen.

”Mutohin tulostusjälki on loistava. Saimme jo ennen koneen hankintaa mallikappaleita tulostetuista pakkauksista. Nyt kun oma kone on toiminnassa niin voin todeta, että jälki vastaa täysin tuota luvattua korkeaa tasoa. Pystymme näin erottumaan kilpailijoistamme paremmin ja tuottamaan asiakkaillemme lisäarvoa”, sanoo toimitusjohtaja Tommi Oja.

NOPEA JA HELPPO KÄYTTÖÖNOTTO

Kun Tojapak oli tehnyt uuden laitteen hankintapäätöksen, alkoi suunnittelu sen käyttönottoa varten. Mutohin laitteiden maahantuojan Sesoman asentaja tuli paikalle ja uusi laite oli toimintavalmiina seuraavana päivänä.

”Kaksi työntekijäämme saivat perusteellisen käyttökoulutuksen Sesoman toimesta. Tulostin on todella helppokäyttöinen ja intuitiivinen eikä minkäänlaisia ongelmia käyttöönotossa ole ollut. Laitteen mukana tuli Calderan RIP-ohjelmisto ja siihenkin on ollut helppo mennä sisälle. Käytön tuen tarve on ollut pieni. Minulla on käyttökokemuksesta pelkästään positiivista sanottavaa”, kertoo toimitusjohtaja Oja.

LISÄÄ LIIKETOIMINTAA UUSISTA ASIAKKUUKSISTA

Pienempien sarjojen valmistaminen on ollut Tojapakin kilpailuetu ja ydinliiketoimintaa jo yrityksen perustamisesta lähtien. Mutoh ValueJet 1627MH tuo yritykselle paljon uusia mahdollisuuksia tarjota entistä näyttävämpiä räätälöityjä pakkausratkaisuja asiakkailleen. Oli kyseessä isomman valmistuserän testipakkaukset tai promotuotteiden ja näytteiden pienet valmistussarjat, Tojapakilla on nyt käytössään laite, jolla pakkaukset saadaan tehtyä ulkonäöltään hienoiksi ja hinnoiltaan edullisiksi.

”Uusien tuotteiden valmistuksessa tai uusien kohderyhmien löytämisessä vain mielikuvitus on rajana. Kotimaisen teollisuuden tarpeet meillä on hyvin tiedossa, mutta uusi Mutoh ValueJet 1627MH mahdollistaa ihan jotain uuttakin. Pienet valmistusarjat voisivat olla käyttökelpoisia minkä tahansa yrityksen omien liikelahjojen pakkaamiseen brändättynä yrityksen omilla logoilla, väreillä ja fonteilla. Tämä voisi olla hyvä tapa erottautua muista mieleenpainuvalla tavalla”, summaa Tojapakin toimitusjohtaja Tommi Oja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*
*

four + thirteen =

BACK TO TOP
%d bloggaajaa tykkää tästä: